در پس جستجوی گوگل کدهای طلایی ویژهای نهفته است که به آن کادرهای مخصوص در بالای نتایج جستجوی ختم میشود که به OneBox یا «کادر تکی» شهرت پیدا کرده است. در این کادرهای تکی میتوانید خیلی سر راست و سریع به آنچه که دنبالش هستید دسترسی پیدا کرده و از سر زدن به سایتهایی که در صفحه نتایج جستجو آمده بینیاز شوید. در این مقاله 20 ترفند طلایی که به نتایج جالبی در کادر تکی گوگل ختم میشود را معرفی میکنیم.
به گزارش بروبچ پابدانابه نقل از زومیت؛ کادر تکی گوگل زمانی نمایش داده میشوند که این جستجوگر هوشمند، خود نتیجهی کاوش شما را حدس میزند و مستقلاً نتایج مورد نیاز را در بالای فهرست همیشگیاش نمایش میدهد. این کادر ویژه را میتوان پاسخ نهایی فرض کرده یا آن را ابزاری تعاملی برای کسب اطلاعات بیشتر تلقی کرد. این بخش جدای از عملگرهای ویژهی گوگل ظاهر میشود، مواردی که عموماً در زمان جستجوهای معمولی یا پیشرفته به کار میبندیم.
این کادر ویژه میتواند اطلاعات سر راستی از وضعیت آب و هوا، کسب اطلاع پیرامون انواع دارو و درمان، آثار و آلبومهای گوناگون موسیقیدانهای معروف یا حتی ابزاری برای محاسبه و تبدیل واحدهای گوناگون یا ارزهای جهانی باشد. به کمک این ابزار قدرتمند میتوانید هر چه سریعتر به نیازهای خود پاسخ گویید و در بین دوستان، آشنایان و همکاران به نبوغ ذاتی خود در کار با اینترنت بنازید، فقط حواستان باشد زیاد لاف نزنید!
اطلاعات جامع پیرامون آثار سوپر استارها
آیا دوست دارید که اطلاعات جامعی پیرامون هنرمند موزیسین یا سوپر استار مورد علاقه خود بدست آورید یا تمامی فیلمهایی که رضا کیانیان در آنها به ایفای نقش پرداخته را از نظر بگذرانید. تنها کافی است چنین دستوری را در حین گوگلبازی به کار ببرید «[movies] [نام هنرمند]» یا «[albums] [نام هنرمند]». پس از فشردن دکمهی جستجو با فهرست کاملی از آنچه که به دنبالش بودید مواجه خواهید شد. اگر تنها به دنبال آثار موسیقایی هنرمند خاصی هستید، این کد نیز برای دسترسی به آلبومهای محبوب وی میتواند راهگشا باشد: «songs [نام هنرمند]».
یافتن زمان انتشار انواع فیلم، بازی و...
آیا مایلید تا از زمان انتشار فیلم یا بازی محبوب خود مطلع شوید؟ تنها کافی است در حین جستجو در گوگل از دستور «release date [نام بازی یا فیلم]» استفاده نمایید. اگر فیلم خاصی را جستجو کردهاید، زمان اکران عمومی آن در سینماها نمایش داده میشود؛ پس اگر مایلید زمان عرضه نسخه DVD یا بلو-ری آن را بدانید عبارت «DVD» را نیز به دستور فوق اضافه نمایید. این قابلیت نه تنها برای فیلمهایی که هنوز اکران نشدهاند بدرد میخورد، بلکه برای اطلاع از تاریخ اکران آثار پیشین نیز کاربرد دارد.
اطلاع از زمان نمایش فیلم در محله شما
گرچه این ترفند در کشور ما کاربرد ندارد، کاربرانی که در سایر کشورها سکونت دارند میتوانند از این دستور برای یافتن زمان دقیق نمایش فیلم در مجموعههای فرهنگی و سینمایی نزدیک محل سکونت خود بهره ببرند؛ کافی است دستور «[کدپستی محل سکونت] movie» را وارد کنید تا از فهرست کاملی از آنچه که در نزدیکترین سینمایی محل سکونتتان نمایش داده میشود مطلع شوید. اگر هم پیشتر موقعیت فعلیتان را در تنظیمات گوگل وارد کرده باشید، نیازی به درج کدپستی نیست.
یافتن اطلاعات مختصر و مفید درباره همه چیز
در حال نگارش مقالهای پیرامون یکی از سیاستمداران بزرگ تاریخ هستید اما زمان فوت این بنده خدا را به خاطر نمیآورید، تنها کافی است از دستوری نظیر «death [نام شخص مشهور]» بهره ببرید. این اطلاعات تنها به تاریخ فوت یا تولد اشخاص محدود نمیشود و مثلاً برای اطلاع از ارتفاع کوهها («elevation [نام کوه]»)، جمعیت شهرها («population [نام شهر]») و دیگر اطلاعات بنیادین از همین روش بهره ببرید. اصولاً زمانی که به دنبال دادههایی هستید که ترکیبی از کلمات و اعداد است، این روش بسیار سرراست و ساده است.
یافتن نتایج مسابقات ورزشی
مهم نیست که طرفدار دو آتشهی ورزشی هستید یا تنها از ترافیک و ازدهام فرار میکنید، در همه حال گوگل در کنار شماست. تقریباً با جستجوی نام کلیه باشگاههای ورزشی میتوانید نه تنها تازهترین نتیجه کسب شده آنها را ملاحظه نمایید که برنامه مسابقات آتی این تیمها نیز نمایش داده میشود. برای این مهم تنها کافی است نام تیم ورزشی خود را جستجو کنید تا کلیه اطلاعات مربوطه در کسری از ثانیه در پیش چشم شما ظاهر شود.
دسترسی به پیشبینی 5 روزهی آبوهوا
قصد سفر به برازجان را دارید اما از آبوهوای این شهر دوستداشتنی اطلاعی ندارید؟ مشکلی نیست گوگل پیشبینی پنج روزهای از اوضاع جوی تمامی شهرهای جهان را در سینه دارد، تنها کافی است از دستور «[نام شهر] weather» استفاده نمایید سفر به سلامت و سوقاتی فراموش نشود!
اطلاع از زمان جاری سایر شهرها
اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، یا اینکه یکی از اقوامتان در ینگهی دنیا سکوت دارد و میخواهید با وایبر یا اسکایپ با او صحبت کنید، بهتر است پیش از هر کاری ساعت جاری منطقهای که وی در آن سکونت دارد را بدانید تا خدای نکرده نصف شب او را از خواب نکرده و ذابراهش (ضابراه / زابراه / ظابراه) نکنید! تنها کافی است با جستجوی دستور سادهی «[نام شهر] time» به پاسخ پیچیدهی خود برسید. این اطلاعات شامل زمان طلوع («[نام شهر] sunrise») و غروب («[نام شهر] sunset») آفتاب هم میشود.
اطلاع از روزهای مهم تقویمی
اگر میخواهید بدانید که تازهترین رویداد مهم تقویم یا روزهای تعطیل رسمی پیش روی چه زمانی است، کافی است آن را در گوگل جستجو کنید. این موضوع تنها به موارد سیاسی ختم نشده و مثلاً تاریخ برگزاری مسابقات ورزشی مهم نظیر المپیک و یا جام جهانی را نیز شامل میشود. دستور ویژهی این مورد نیز عبارتست از: [عنوان رویداد یا رویداد مهم] [سال].
انواع و اقسام محاسبات
ماشین حساب گوگل بسیار جالب و کاربردی است، درست همان چیزی که سر امتحان حسابان به کارمان میآمد و ما از آن محروم بودیم! از محاسبات سادهی 5+2 گرفته تا محاسبهی کسینوسهای پیچیدهی مدرسه همه و همه در گوگل میسر است. حتی اگر میخواهید نمودار (گراف) مربوط به عبارت ریاضی خود را نیز مشاهده نمایید کافی است عبارت graph را پیش از دستور محاسباتی قراردهید. راستی اگر به دنبال پاسخ معادلهی خاصی هستید آن را بین علامت «معادله» بنویسید و جستجو کنید؛ با استفاده از عبارت «calculator» به ماشین حساب غولآسای گوگل دسترسی خواهید داشت.
تبدیل واحدهای اندازهگیری
بنده شخصاً از قابلیت تبدیل واحدهای محاسباتی گوگل بارها و بارها در ترجمه مقالات گوناگون بهره بردهام. مثلاً برای تبدیل پوند به کیلوگرم یا مایل به کیلومتر میتوان از این بخش گوگل استفاده کرد. دستور ویژهی این بخش نیز عبارتست از «[واحد دوم] into [واحد اول] [عدد]» برای مثال برای تبدیل 5 مگا بایت اطلاعات به کیلو بایت از دستور 5 mb into kb استفاده کنید. اگر هم مایلید تا کادر تبدیل واحدها نمایش داده شود عبارت Unit Converter را بجویید.
تبدیل ارزهای بینالمللی
برای دسترسی به تازهترین نرخ تبادل ارزهای جهانی نیازی به صرافیهای میدان فردوسی نیست، عمو گوگل این اطلاعات را به رایگان و بدون هیچ دردسری در اختیار شما قرار میدهد. تنها کافی است از دستور «[واحد پول دوم] to [واحد پول اول] [عدد]» استفاده نمایید. برای مثال «1 USD to YEN» نرخ برابری یک دلار امریکا به ین ژاپن را نشان خواهد داد. از این گذشته با نموداری از میزان نزول و افول این ارزها نیز میتوانید دورنمای چند سالهی اخیر را در ذهن داشته باشید. گرچه این امکان برای ریال بیارزش ما فعلاً میسر نیست!
بررسی اوضاع و احوال بورس
سرمایهگذاری در بازارهای بورس دغدغههای خاص خود را دارد، برای اطلاع از میزان ارزش سهام خود و آگاهی از آخرین وضعیت شاخص مورد نظر کافی است از دستور «stock [نام شرکت]» استفاده نمایید. البته اگر نام کوتاه شدهی شرکت مورد نظر را بدانید – مثلاً برای شرکت فیسبوک عبارت FB– میتوانید همین نام را بدون هیچ کلمهی اضافهای بجویید. گفتنی است کلیه شرکتهایی که در بازارهای بورس جهانی حضور دارند دارای یک نام مخفف برای شاخص خود هستند که در تابلوهای بورس یا مطبوعات از آن استفاده میشود. این مورد نیز فعلاً دخلی به هموطنان داخل ایران ندارد!
یافتن معنی لغتی خاص
اگر فرهنگ لغت دم دستتان نیست و متن پیچیدهای را برای ترجمه و انتشار در سایت زومیت آماده میکنید، تنها کافی است کلمهی مربوطه را در گوگل جستجو کنید. نه تنها معنی واژه بلکه مترادفها، متضادها، نحوهی تلفظ، ساختار آن و بسیاری اطلاعات کاربردی دیگر پاسخی است که عمو گوگل در اختیار شما قرار میدهد. اگر هم با جستجوی کلمهی فوق به مقصود نرسیدهاید، کافی است دستور «define» را پیش از آن نوشته و دوباره تلاش کنید.
ترجمه بلادرنگ کلمات
سرویس ترجمه گوگل ابزاری فوقالعاده و گاه گیج کننده برای ترجمه متون طولانی است، اما بعضی اوقات تنها لازم است که معنی کلمهای خاص را سریعاً بدست آوریم. برای این منظور باز هم به گوگل مراجعه کنید. برای مثال برای یافتن ترجمه ی کلمهی غول در زبان اسپانیایی میتوانید بنویسید «translate monster into spanish». جالب اینکه با این روش حتی میتوانید جملات ساده و کوتاه را نیز ترجمه کنید.
کسب اطلاع پیرامون اصول بهداشتی و سلامتی
زمانی که بیمار میشوید اگر به حد کافی کنجکاو باشید، قادرید نام بیماری را (مثلاً سرماخوردگی، آسم و...) در گوگل جستجو کنید تا اطلاعات مختصر و مفیدی پیرامونش از کتابخانهی ملی علوم پزشکی ایالات متحده کسب نمایید. حتی اگر نام بیماری خود را نمیدانید با جستجوی علائم بیماری میتوانید به نامهای احتمالی آن پی ببرید؛ برای مثال با جستجوی عبارت «درد در ناحیه راست شکم» به فهرست کاملی از بیماریهای ممکن پیببرید که میتواند شامل آپاندیس، حاملگی خارج از رحم و یا سنگهای کلیه باشد، زومیتیهای عزیز حسابی مراقب سلامتی خودتان باشید!
کسب اطلاع پیرامون داروها
با جستجوی نام انواع داروهای گوناگون (نظیر Ambien، Lipitor، و...) میتوانید اطلاعات مبسوطی پیرامون آنها کسب کنید. از این گذشته میتوانید به لینکهای مربوط به اثرات جانبی، طریقهی استفاده، احتیاطها و غیره نیز سری بزنید و دانستههای پزشکی-داروییتان را کامل کنید؛ موردی که برای دانشجویان پزشکی و اطباء ایرانی کاربرد خوبی خواهد داشت.
کسب اطلاع پیرامون رستورانها و کسب و کارهای محلی
با نامزد خود قرار دادید و به دنبال رستوران آسی در همین حوالی هستید؟ کافی است نوع رستوران مورد نظر را در محدودهی پستی خود جستجو کنید؛ برای این منظور از دستور «[کدپستی شما] [نوع رستوران]» استفاده نمایید تا فهرست کاملی از موارد موجود در نزدیکی خود را ملاحظه فرمایید. نتایجی که در پی میآید حاوی بررسی رستورانها و امتیاز کسب شده نیز میباشد که شما را در انتخاب یاری میرساند. از این گذشته نقشهی کوچکی نیز در سمت راست پنجره باز میشود که به راحتی میتوانید موارد معرفی شده را در آن مکانیابی کنید.
تعیین زمان و مسیر حرکت بین دو نقطه
گرچه سرویس گوگل مپ خدمات شایان توجهی را در اختیار کاربران قرار میدهد، با این حال گاه ترحیج میدهیم بدون مراجعه به آن، تنها از طریق همان جستجوی معمولی گوگل به نتایج مورد نظر برسیم. اگر میخواهید سریعاً مسیر و زمان حرکت بین دو نقطه را بیابید، کافی است از دستور «[نشانی دوم] to [نشانی اول]» استفاده نمایید و گوگل در کوتاهترین زمان ممکن بر روی کادر کوچکی نقشه حرکت را در اختیار شما قرار میدهد، که شامل زمان تقریبی حرکت و مسافت مربوطه نیز میشود.
رهگیری وضعیت پروازها
اگر مسافری از هند دارید (!) و مایلید تا برنامهی کامل حرکت هواپیماها را داشته باشید تنها کافی است نام خط هواپیمایی و شماره پرواز را در گوگل جستجو نمایید یا از دستور «[شمار پرواز] [نام خط هوایی]» استفاده کنید تا برنامهی کامل پروازها را از سایت Flight Stats را استخراج کرده و در کارد ویژهی گوگل دریافت نمایید. اگر هم نیاز دارید تا هزینه ی پروازی خاص را تخمین بزنید از دستور «[مقصد] to [مبداء] flights from» استفاده کنید تا پروازهای موجود و هزینهی آنها را در اختیار داشته باشید.
رهگیری بستههای پستی
اگر زمانی توفیق یافتید تا در ینگه دنیا روزگار بگذرانید، میتوانید به کمک جستجوی گوگل و با استفاده از کد مخصوص، بستههای خود را نزد شرکتهای پستی گوناگون نظیر USPS، UPS، FedEx یا On-Trac رهگیری نمایید. جالب اینکه تنها با وارد کردن کد مخصوص و بدون درج نام شرکت مذبور، گوگل تشخیص میدهد که مدام سرویس دهنده بسته شما را حمل میکند.
گوگل هر روزه سرویسهای تازهای را به فهرست خدمات خود میافزاید. برای اطلاع جامع و کاملی از ترفندهای گوگل همیشه به زومیت سر بزنید تا هیچ کدام از این میانبرهای طلایی را از دست ندهید!